MALZEMELER:
- Bir orta boy karnabahar
- Dört diş sarımsak
- Bir yumurta
- Üç yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Nane
- Toz ve pul biber
- Bir su bardağı su
- Bir yemek kaşığı fındık ya da zeytin yağı
HAZIRLANIŞI:
Karnabaharı küçük parçalara ayırdıktan sonra tepsiye dizin. Haşlanması için tepsinin yarısından biraz daha az olacak şekilde su ekleyin. Fırına* verin ve yarım saat kaynamaya bırakın. Fazla suyu dökün. Sarımsakları dövün ve yumurta, yoğurt, yağ ve baharatlarla** karıştırın. Elde ettiğiniz bu sosu haşlanmış karnabahar tepsisine eşit şekilde serpin. On beş dakika daha pişirin. Afiyet olsun!
*Davul fırın kullandığım için derece belirtemiyorum.
**Baharatları istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder