HATIRLATMA:

Bu blogu kendi tariflerimi unutmamak için yazıyorum. Bazen tamamen yeni bir yemek, bazen var olana değişik malzeme, bazen de sadece hazırlanıştaki farklılık olabiliyor. Denemek ister de şeker, kolesterol gibi herhangi bir rahatsızlığınız var ise siz gerekeni yaparsınız artık :)

14 Ekim 2014 Salı

FIRINDA KARNABAHAR (DÖRT KİŞİLİK)

MALZEMELER:

- Bir orta boy karnabahar
- Dört diş sarımsak
- Bir yumurta
- Üç yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Nane
- Toz ve pul biber
- Bir su bardağı su
- Bir yemek kaşığı fındık ya da zeytin yağı

HAZIRLANIŞI:

Karnabaharı küçük parçalara ayırdıktan sonra tepsiye dizin. Haşlanması için tepsinin yarısından biraz daha az olacak şekilde su ekleyin. Fırına* verin ve yarım saat kaynamaya bırakın. Fazla suyu dökün. Sarımsakları dövün ve yumurta, yoğurt, yağ ve baharatlarla** karıştırın. Elde ettiğiniz bu sosu haşlanmış karnabahar tepsisine eşit şekilde serpin. On beş dakika daha pişirin. Afiyet olsun!

*Davul fırın kullandığım için derece belirtemiyorum.
**Baharatları istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder