- 750 gr bal kabağı
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- İki diş sarımsak
- Üç yemek kaşığı yoğurt***
HAZIRLANIŞI:
Bal kabağını yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalara bölün. Çorba tencerenize yerleştirin. Yarım çay bardağı pirincinizi ayıklayıp yıkayıp tencereye ekleyin. Sarımsakları soyduktan sonra ikiye bölüp tencereye atın. Zeytinyağını da ekledikten sonra tencereye bal kabaklarını kaplayacak şekilde su doldurun ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve bu malzemeyi blenderdan geçirin. Daha sonra yavaşça yoğurdu ekleyip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın. Afiyet olsun!
*İsteyen tuz ekleyebilir ama ben çorbanın kremsi tadını bozduğuna inanıyorum.
**Servis ederken dilerseniz karabiber ya da dövülmüş ceviz kullanabilirsiniz.
***Yoğurt yerine çeyrek dilim limon kullanarak çorbayı veganlar için uygun hale getirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder